Ceļš uz "latvietes JOGU"

Es izstāstīšu Tev stāstu un Tu varēsi izlemt, vai 1.jūlijā Tev ir jādodas uz “latvietes JOGAS” dienas nodarbību Bramaņos.

Šī gada sākumā “piedzima”, radās Marta Rāma, viņa tika aktivizēta pateicoties rūnu meistarei Sandrai Bragi. Skolotāja Bragi kādā no nodarbībām palūdza, lai mēs aktivizējam savu vārdu caur rūnām. Tā radās RĀMA; Raido Ansuz Mannaz Ansuz

Raido-sava uzdevuma, savas sūtības un pienākuma piepildīšana, cilvēka dzīves cikls, izpausme kustībā;

Ansuz- cilvēka garīgā dzīve, saikne ar dieviem,  zināt savu ceļu, zināt kurp doties, sakrālo zināšanu nesējs;

Mannaz- cilvēks kā personība, cilvēks- vieds un zinošs, spēja attīstīties caur sapratni un dalību, iesaistīšanos.

RĀMA- tā, kura palīdz ieraudzīt dievišķā cilvēka dievišķo ceļu.

Un Marta jau sen bija mans otrais vārds, taču nekad tā īsti sevi neasociēju ar šo vārds. Vārds Marta savu spēku ieguva caur Rāmu.

Soli pa solim informācija, zināšanas un pieredze sastājās savās vietās.

Zināšanas, kuras it kā garām ejot saņēmu no Solvitas, lieliskas kundalini jogas meistares, pēkšņi ieguva pavisam citu nozīmi.

Pavisam nejaušu iepazinos ar Adriana Ayales (Kostarika), grāmatu  “The Astrology of Herbs” un “Adaptogens” autori, Centrālamerikas šamanisma – curandersimo pētnieci. No viņas kā apstiprinājumu saņēmu, ka nav atšķirības starp cilvēku un dabu, ka slimību un līdzsvara zuduma cēlonis ir meklējams enerģijā, ka viss, ar ko ir jāstrādā atrodas enerģijā. Tā savu vietu atrada arī sen aizmirstās zināšanas par čakrām.

Un radās “latvietes JOGA”, ar savām praksēm un zināšanām, nepieprasot tradīciju un filozofijas ievērošanu. “latvietes JOGA” ir  prakse, kas tiecas pēc ķermeņa, prāta un dvēseles saskaņas un līdzsvara.

Iespējams, ka es pati būtu vēl kādu laiku gatavojusies, praktizējusi, mēģinājusi un eksperimentējusi, līdz es meistarībā būtu sasniegusi “virsotnes”, taču meistarības nav un novērtējuma nav, ir nepieciešamība dot zināšanas citiem, parādīt ceļu veidā, kāds man ir iedots. Un par to es pateicos!

Pirms izlemsiet, ko darīt pirmajā jūlijā dienā, pastāstīšu par nāvējošu jeb visu cilvēcisko nogalinošo īpašību- par kaunu.

Tu pat nevari iedomāties, cik dziļi šī īpašība ir iesakņojusies Sievietē. Visas mūsu dzīves pamatā ir cenšanās izvairīties no kauna. Jā, mēs cīnāmies ar kauna sajūtu, mūsu bailes, kas tika uzskatītas par lielāko biedu ir saistītas ar kaunu. Jau no bērnības, kad mana un Tava mammas kaunējās mūs pabarot ar krūti, kad mēs tikām kauninātas par visu- runāšanu, izskatu, izturēšanos… ko teiks kaimiņi…. tā meitenes nedara… kas Tu par māti…un tā tālāk.

Jā, un es zinu, kāpēc manī bija tik dziļi šī kauna sajūta, es zinu, kāpēc Sievietē ir šī kauna sajūta tik dziļa.

Patiesība ir skaudra, patiesība ir sakrālās jeb otrās čakras pamatā, tās čakras pamatā, kas ir saistīta ar emocionālo stabilitāti, ar intuīciju, ar jūtu noturību un radošumu- ar radīšanu. Sievietes enerģētiskais lauks ir magnētiskais lauks, ja traucēta un nav harmonijā sievietes personīgā radīšanas čakra, tad viņa savā laukā rada jebko, bet ne savu realitāti.

Aicinu Tevi paskatīties, cik brīva no aizspriedumiem esi Tu, Sieviete, cik brīva Tu esi savās vēlmēs pēc kaisles, pēc baudas, cik brīva un atvērta esi savās vēlmes, esot kopā ar savu mīļoto? Vai nav tā, ka pavisam negribot Tavā dzīvē vietu ir ieņēmusi sena nepatiesība, tā, kura noteikusi,  ka sieviete, kas grib mīlēties, ir grēcīga, netīra, ka mīlēties var gribēt tikai ielas meitas. Šī nepatiesība pat nav ne Tava, ne Tavas mammas, tantes vai citas sievietes nepatiesība, šī nepatiesība jau ir “iekodēta” un ne es, ne Tu pat nepamanām, ka sākam šo nepatiesību ieviest savā dzīvē, neļaujot sev gribēt sajust un baudīt, neļaujot savam ķermenim priecāties.

Līdz ko sieviete atļaujas gribēt, atļaujas sajust, atļaujas vairāk kā no viņas prasa, līdz ko viņa atļauj sev izbaudīt kaisli, ļauties kaislei, viņā atbrīvojām milzīgs enerģijas potenciāls, milzīgs magnētiskais lauks. Sievietes laukā notiek tādi pievilkšanās procesi, kurus nevar aprakstīt un iespējams, ka tas pat nav vajadzīgs, pietiek ar to, ka mēs atceramies savas pirmās iemīlēšanās un tās mīlēšanās reizes, kurās galvu zaudējām un ļāvāmies mirklim, nedomājot, ko teiks vai kā izskatāmies. Ar to arī izskaidrojams, kāpēc visu attiecību sākumi ir lielākoties saistīti ar lielu pacēlumi- materiāli un arī enerģētiski. Sievietes lauks (magnētiskais lauks) pievelk matēriju, savukārt vīrieša lauks (elektriskais lauks) šo matēriju nofokusē, ierāda tam virzienu.

“latvietes JOGA” ir joga Sievietei, Tev, kura grib radīt savu realitāti, nevis piepildīt citu vēlmes.

Par šo ievadu man jāpateicas arī Intai Blūmai, pēc ieraksta “Magdalēnas Manuskripts”, es sapratu, ka šī tēma ir ne tikai aktuāla,  bet ir īstais laiks, lai sāktu praktizēt. Pat zvaigznes ir sastājušās tā, lai pēc iespējas vieglāk būtu mainīt sen iedibinātas nepatiesības.

Patiesībā skauju,

Marta Rāma

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Manuprāt, ir jāapstājas.